Ανόρθωση γλουτών

Η δερµατολόγος Ελένη Τασούλα εξηγεί:
«Σχετικά µε την ανόρθωση των γλουτών εφαρµόζουµε πολλές ενέσεις ενδοδερµικά για να παραλύσουµε τα ανώτερα µέρη του µείζονα γλουτιαίου µυ.
Το µεσαίο τµήµα παραµένει ανέπαφο, µε αποτέλεσµα οι γοφοί να φαίνονται ανορθωµένοι.
Στη συνέχεια γίνονται πολλαπλές ενδοµυϊκές ενέσεις στο ανώτερο και κατώτερο τµήµα του µείζονα γλουτιαίου µυ µε αποτέλεσµα το µεσαίο να δείχνει ανορθωµένο».

Σύµφωνα µε την ειδικό, τα αποτελέσµατα που έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή συνέδρια είναι πολύ καλά και διαρκούν από έξι έως εννέα µήνες.

Η ΕΥΕΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΝΕΣΗ ΜΑΚΡΙΑ;

Σύμφωνα με τη δερματολόγο Ελένη Τασούλα, «το Melanotan II αυξάνει τα επίπεδα της μελανίνης, της φυσικής διαδικασίας άμυνας της επιδερμίδας απέναντι στις ακτίνες του ηλιου.

Μελέτες αυτού του προϊόντος τύπου MSH (Melanocyte Stimulating Hormone) δείχνουν ότι έχει τη δύναμη να επιδρά στον οργανισμό με ποικίλους τρόπους συμβάλλει στην ψυχική ευφορία, το αδυνάτισμα και τη σεξουαλικότπτa.
Η συγκεκριμένη συνθετική ορμόνη συντελεί στο τεχνητό μαύρισμα, ενώ παίΖει σημαντικό ρόλο στην αύξηση της σεξουαλικότπτας σε άντρες και γυναίκες.

Ήδη έχουν γίνει μελέτες για το Melanotan II πάνω στη θεραπευτική δερματικών παθήσεων, όπως πολύμορφο εξάνθημα εκ φωτός, λεύκη, ηλιακή κνίδωση, αλφισμός και ψωρίαση.
Ωστόσο το παρασκεύασμα αυτό δεν έχει πάρει ακόμη έγκριση από την Επιτροπή Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ, αφού δεν έχει προσδιοριστεί n δοσολογία στην οποία πρέπει να χορηγηθεί για θεραπευτικό αποτέλεσμα». Η διάθεση του γίνεται μέσω ίντερνετ, ενώ πωλείται σε κάποια Spa, αλλά και γυμναστήρια που ειδικεύονται στο body building.
Ενδεικτικά σπμειώνουμε πως ένα φιαλίδιο Melanotan II των 50 mg κοστίΖει διακόσια ογδόντα οχτώ δολάρια, ενώ n τιμή της μικρότερης συσκευασίας των 10 mg είναι εβδομήντα δύο δολάρια.

Το Νοέμβριο του 2008 n Κρατική Επιτροπή Φαρμάκων και Ιατρικών Προϊόντων προειδοποίησε δεκαοχτώ sites να σταματήσουν να διαφημίζουν το Melanotan II.
Σε πρόσφατο τεύχος του διεθνούς επιστημονικού περιοδικού British Medicαl Journαl, ο Ντέιβιντ Κάρτερ, πρόεδρος του MHRA (Medicines and Healthcare Products Regulatory Agency), αναφέρει:
«Οι παρενέργειες που μπορεί να έχει αυτό το νέο προϊόν στον ανθρώπινο οργανισμό είναι άγνωστες. Συμβουλεύω τους ενδιαφερόμενους, αλλά και τους χρήστες, να μην ξεκινήσουν ή συνεχίσουν τη χρήση αυτού του φαρμάκου. Αν και προβάλλεται ως ένα σύντομο και ασφαλές μέσο για γρπγορο μαύρισμα, οι επιπτώσεις που ενδέχεται να έχει μακροπρόθεσμα στην υγεία μπορεί να αποβούν από δυσάρεστες έως και μοιραίες».

Οι συμβουλές του Ντέιβιντ Κάρτερ αφήνουν ασυγκίνητους όσους έχουν εμμονή με τη … σκούρα επιδερμίδα. Το Melanotan II εξακολουθεί να φιγουράρει, στα sites, ενώ n διακίνηση του είναι όχι μόνο ελεύθερη, αλλά και μη ελεγχόμενη. Μάλιστα αμερικανική ιστοσελίδα γυμναστπρίου υποστηρίΖει πως αρκούν μόνο τρεις με τέσσερις εβδομάδες για να επιτευχθεί ένα ομοιόμορφο ηλιοκαμένο χρώμα. Οι χρήστες ακολουθούν υποχρεωτικά ένα αυστηρό πρόγραμμα και αργότερα φροντίζουν να συντηρούν το χρώμα κάνοντας μία με δύο ενέσεις την εβδομάδα.

Οι δερματολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και προειδοποιούν για τις βλαβερές συνέπειες που έχει για την επιδερμίδα n πολύωρη παραμονή στον ήλιο. Δεδομένου ότι n βιοτεχνολογία εξελίσσεται με μεγάλα βήματα, ακόμα ένα παρασκεύασμα έρχεται να προστεθεί στο αέναο κυνήγι της μαυρισμένης επιδερμίδας …

Μόνο ο χρόνος θα μπορέσει να δείξει αν τελικά μιλάμε για ένα φάρμακο σωτήριο ή ολέθριο για τον ανθρώπινο οργανισμό. Μέχρι τότε καλό είναι να υιοθετήσουμε την άποψη πως κανένα παρασκεύασμα δεν είναι θαυματουργό και ούτε θα πρέπει να αντιμετωπίζεται έτσι.

Skip to toolbar