Laser-Αποτρίχωση

 • Ανεπιθύμητη τριχοφυία
 • Μελαγχρωματικές βλάβες
 • Τατουάζ  (μαύρου-μπλε  χρώματος)
 • Ευρυαγγείες προσώπου  και  ποδιών
 • Ανάπλαση  προσώπου
 • Ακμή

Laser  Alexandrite 755 nm

Laser Nd-Yag 1064 nm

Σε ποιες περιοχές μπορεί να εφαρμοστεί;
Μπορεί να εφαρμοστεί οπουδήποτε  στο σώμα  υπάρχει πρόβλημα :μασχάλες, μπικίνι, πόδια, λαιμός, πρόσωπο, πλάτη, θώρακας, αυτιά.

Πότε μπορεί να γίνει;
Με τα νεώτερα laser μπορεί να γίνει θεραπεία όλο το χρόνο σε όλους τους τύπους του δέρματος ακόμα και στους μαυρισμένους από τον ήλιο χωρίς καμία προετοιμασία.

Είναι επώδυνο;
Με τα νεώτερα και εξελιγμένα  μηχανήματα laser οι θεραπείες είναι ανώδυνες. Επίσης οι συνεδρίες που απαιτούνται είναι λιγότερες.

Ποσες συνεδρίες χρειάζονται;
Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται κυρίως από τον κύκλο αύξησης της τρίχας, την περιοχή που υποβάλλεται σε θεραπεία και τον αριθμό των τριχών.

Τι έλεγχος χρειάζεται πριν από το laser;
Πριν την εφαρμογή του laser θα πρέπει να πάρουμε ενα καλό ιστορικό (ορμονικοί, γεννετικοί παράγοντες, λήψη φαρμάκων κ.τ.λ.) και να δωθούν οδηγίες για το πως θα περιποιηθούμε την περιοχή στην οποία θα γινει αποτρίχωση.

Τι πρέπει να κάνει ο ασθενής μετά την εφαρμογή του laser;
Μετά την συνεδρία ίσως να παρατηρηθεί ήπια ερυθρότητα της περιοχής για λίγες ώρες. Ο ασθενής θα πρέπει να αποφύγει τον ήλιο και να χρησιμοποιεί το αντιηλιακό και την κρέμα που θα συνταγογραφήσει ο γιατρός του. Οι τρίχες θα πέσουν σε 1-2 εβδομάδες.

Οι ευρυαγγείες είναι επιφανειακά αγγεία πολυ μικρα ορατά ομως με το μάτι. Μπορεί να ειναι διτεταμένα αρτηριόλια ή φλεβίδια.
Συνήθως αυξάνονται σε μέγεθος με την πάροδο του χρόνου. Μπορεί όμως να παραμείνουν σε σταθερή κατάσταση για μεγάλο χρονικό διάστημα πριν παρατηρηθεί η αύξησή τους. Έγκαιρη θεραπεία προλαμβάνει  την αύξησή τους.
Παρατηρούνται σε ποσοστό 30%  του γενικού πληθυσμού.

Τι προσφέρει η θεραπεία με laser;
Η θεραπεία με laser στις ευρυαγγείες τόσο του προσώπου όσο και των ποδιών έχει σαν στόχο να μειώσει και να τις εξαλείψει. Τα αποτελέσματα  ειναι εξατομικευμένα.

Πόσες συνεδρίες απαιτούνται;
Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από το μέγεθος του προβλήματος . Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται σε μεσοδιαστήματα  6-8 εβδομάδων.

Τι  προσέχει ο ασθενής μετά την εφαρμογή του laser;
Για καλύτερα αποτελέσματα και μείωση του κινδύνου της επιδερμικής βλάβης οι ασθενείς θα πρέπει να αποφεύγουν την έκθεση στον ήλιο, solarium, κρέμες μαυρίσματος για 3-7 ημέρες πριν την συνεδρία και κατά τη διάρκεια της θεραπείας του. Επίσης θα πρέπει να χρησιμοποιεί αντιηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας.

Hλιακές γεροντικές κηλίδες αποτελούν παρελθόν με τη χρήση του laser. Ανεπιθύμητα τατουάζ μαύρου μπλέ χρώματος είναι δυνατόν να αφαιρεθούν.

Τι πρέπει να κάνω μετά τη θεραπεία με laser;
Το δέρμα μετά τη θεραπεία είναι ευαίσθητο και θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Απλώνω την κρέμα που συνταγογράφησε ο γιατρός μου και χρησιμοποιώ αντιηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας για μεγάλο χρονικό  διάστημα  μετα τη θεραπεία. Οι περιοχές στις οποίες έγινε η θεραπεία θα σχηματίσουν εφελκίδες μετά από μερικές ημέρες οι οποίες θα πέσουν μόνες τους.

Τι προσφέρει η θεραπεία με laser;
Η ακμή είναι  πάθηση της τριχοσμηγματογόνου μονάδας. Προσβάλει εφηβους αλλά και ενήλικες.
Με το laser μειώνουμε τη φλεγμονή.

Ποιες είναι οι ενδείξεις;
Με τη  χρήση του laser επιτυγχάνουμε διόρθωση των ήπιων λεπτών ρυτιδων και γραμμών  καθως και της χαλάρωσης του δέρματος. Κύριες ενδείξεις ειναι ήπια μέτρια φωτογήρανση καθώς και περιστατικά κάθε ηλικίας που χρειάζονται αναζωογόνηση και λάμψη.

Ποιά τα πλεονεκτήματα της μεθόδου;
Το σημαντικότερο πλεονέκτημα της μη επεμβατικής φωτοανάπλασης είναι η άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες καθώς δεν προκαλείται κανένας τραυματισμός στην επιδερμίδα.

Υπάρχουν παρενέργειες;
Ειναι σπάνιες. Με το τέλος της συνεδρίας παρατηρείται ήπιο ερύθημα και οίδημα τα οποία υποχωρούν μέσα σε μερικά 24ωρα.

Υπάρχουν αντενδείξεις;
Η θεραπεία θα πρέπει να αποφεύγεται σε ασθενείς που λαμβάνουν συστηματικά ρετινοειδή ή η διακοπή έχει γίνει σε χρονικό διάστημα από 6 μήνες. Επίσης σε ασθενείς που έχουν κάνει βαθύ peeling,  επεμβατική δερμοαπόξεση σε χρονικό διάστημμα μικρότερο των 6 μηνών καθώς και σε ενεργό δερματικό νόσημα στην περιοχή που θα γίνει η θεραπεία.

Τι πρέπει να προσέξω μετά τη θεραπεία;
Ο ασθενής θα πρέπει να αποφεύγει την έκθεσή του στον ήλιο και να χρησιμοποιεί αντιηλιακά με υψηλό δείκτη προστασίας και τις τοιπκές κρέμες που θα του συστήσει ο γιατρός.

Φωτογραφίες πρίν και μετά τη θεραπεία

 • Before-LASER SET1
  After-LASER SET1
  ΠΡΙΝLASER SET1ΜΕΤΑ
 • Before-LASER SET 2
  After-LASER SET 2
  ΠΡΙΝLASER SET 2ΜΕΤΑ
 • Before-LASER SET3
  After-LASER SET3
  ΠΡΙΝLASER SET3ΜΕΤΑ
 • Before-LASER SET4
  After-LASER SET4
  ΠΡΙΝLASER SET4ΜΕΤΑ
 • Before-LASER SET5
  After-LASER SET5
  ΠΡΙΝLASER SET5ΜΕΤΑ
 • Before-LASER SET6
  After-LASER SET6
  ΠΡΙΝLASER SET6ΜΕΤΑ
Skip to toolbar