ΒΟΤΟΧ (Bottulinum toxin)

Είναι η καλύτερη ιατρική αισθητική θεραπεία που υπάρχει σήμερα για τις ρυτίδες του μετώπου, μεσόφρυου και περιοφθαλμικά.

Δεν απαιτεί προετοιμασία , το αποτέλεσμα προσαρμόζεται στις ανάγκες και είναι αναστρέψιμο.
Τα αποτελέσματα ειναι πράγματι εντυπωσιακά.

H βουτιλινική τοξίνη πρωτοχρησιμοποιήθηκε το 1978 για τη θεραπεία του στραβισμού στα παιδιά και αργότερα για τον βλεφαρόσπασμο. Το 1992 χρησιμοποιήθηκε για ρυτίδες στο μεσόφρυο. Σήμερα χρησιμοποιείται στη αισθητική δερματολογία για την αντιμετώπιση των οριζόντιων ρυτίδων του μετώπου, των ρυτίδων του μεσοφρύου και τις ρυτίδες στον έξω κανθό (πόδι της χήνας).

 • Before-botox set 1
  After-botox set 1
  ΠΡΙΝbotox set 1ΜΕΤΑ

Η θεραπεία γίνεται από εξειδικευμένο ιατρό και εξατομικεύεται για κάθε πρόσωπο ανάλογα με την δυναμική του. Τα πρώτα αποτελέσματα είναι ορατά σε 3-5 ημέρες και παίρνει 15-21 ημέρες για να ολοκληρωθεί το τελικό.

 • Before-bxslide2
  After-bxslide2
  ΠΡΙΝbxslide2ΜΕΤΑ

Το αποτέλεσμα διαρκεί συνήθως 4 μήνες. Μπορεί όμως και 12 μήνες ανάλογα με τον αριθμό των ενέσεων και την προσωπική ευαισθησία του καθενός.

 • Before-botox set 3
  After-botox set 3
  ΠΡΙΝbotox set 3ΜΕΤΑ

Η εφαρμογή μπορεί να επαναληφθεί μετά από 9 εβδομάδες τουλάχιστον (αποφυγή άθροισης της δόσης και δημιουργίας αντισωμάτων).

 • Before-botox set 4
  After-botox set 4
  ΠΡΙΝbotox set 4ΜΕΤΑ

Το Botox είναι ασφαλές. Προϋποθέτει όμως γνώση και εμπειρία του ιατρού.

Το Botox δεν πρέπει να γίνεται σε έγκυες, σε μητέρες που θηλάζουν, σε παιδιά κάτω των 12 ετών (αν και δεν έχει αναφερθεί κάτι), σε γνωστή υπερευαισθησία καποιού συστατικού του φαρμάκου (κυρίως σύμπλοκο πρωτείνης), ύπαρξη φλεγμονής στην περιοχή, νευρομυικές παθήσεις, coagulopathies, χρήση φαρμάκων που επηρεάζουν την νευρομυική μετάδοση (κουράριο, αμινογλυκοσίδες).

Είναι η καλύτερη ιατρική αισθητική θεραπεία που υπάρχει σήμερα για τις ρυτίδες του μετώπου, μεσοφρυου και περιοφθαλμικά. Δεν απαιτεί προετοιμασία, το αποτέλεσμα προσαρμόζεται στις ανάγκες και είναι αναστρέψιμο.
Τα αποτελέσματα ειναι πράγματι εντυπωσιακά.
Αναμφισβήτητα ο ρόλος του έγκειται στην παρεμπόδιση των ρυτίδων έκφρασης και στη διατήρηση μιας νεανικής όψης.

Skip to toolbar