Μεσοθεραπεία

ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ
ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ – ΛΙΠΟΔΥΣΤΡΟΦΙΑ
ΑΛΩΠΕΚΙΑ – ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ

Η μεσοθεραπεία είναι μία θεραπευτική τεχνική που συνιστάται στην έγχυση φαρμακευτικών ουσιών ενδοδερμικά. Πρωτοχρησιμοποιήθηκε από τον Dr. Pistor το 1952. Χρησιμοποιούνται διάφορες τεχνικές. Η επιλογή της κατάληλης τεχνικής είναι σημαντική για να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα.Προυποθέτει όμως εξειδικευμένο δερματολόγο.

Στην αισθητική δερματολογία η μεσοθεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί για την αντιγήρανση του προσώπου, την μείωση της κυτταρίτιδας-λιποδυστροφίας, λιπόλυση και αντιμετώπιση της τριχόπτωσης.

΄Οπως προαναφέρθηκε υπάρχουν διαφορες τεχνικές : επιδερμιδική μεσοθεραπεία, nappage, papula, point per point, mesoperfusion. Η τεχνική διαφοροποιείται λόγω των διαφορετικών αναγκών. Χρησιμοποιούνται βελόνες πολύ πολύ μικρές και η θεραπεία γίνεται σχεδόν ανώδυνα.

Με την συμπλήρωση της 2ης δεκαετίας τα κύτταρα αρχίζουν να γερνάνε. Οι μεταβολές είναι ορατές σε ιστολογικό κυρίως επίπεδο κατά την ηλικία των 30 ετών όπου παρατηρείται ελάττωση του πάχους του χορίου, ελάττωση του κολλαγόνου, ελάττωση των γλυκοζαμινογλυκανών, της ελαστίνης και των κυττάρων Langerhans. Στην γήρανση συντελούν και άλλοι παράγοντες όπως η έκθεση στον ήλιο, το κάπνισμα, το μαύρισμα με λάμπες, ο καφές, το στρες καθώς και η γεννετική προδιάθεση.
Ορατές μεταβολές της γήρανσης είναι η χαλάρωση, οι μικρές ρυτίδες, οι διετεταμένοι πόροι, το θαμπό δέρμα και οι δυσχρωμίες.
Με την μεσοθεραπεία αναπληρώνουμε τα χαμένα συστατικά και συγχρόνως διεγείρουμε για την παραγωγή νέων . Αυτό που πετυχαίνουμε είναι αύξηση της τονικότητας, ενυδάτωσης και λάμψης του δέρματος.

Χρησιμοποιούμε βιταμίνες Α, Β, C, D, E, Κ, πανθενόλη, υαλουρονικό, silicium, ψευδάργυρο, αντιοξειδωτικά. Η θεραπεία ειναι εξατομικευμένη ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε δέρματος.

Χρειάζεται μία συνεδρία κάθε εβδομάδα για 1 μήνα και στη συνέχεια 1 συνεδρία κάθε 3-6 μήνες. Μπορεί να υπάρξουν και διαφοροποιήσεις ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος.

Για 48-72 ώρες θα πρέπει να αποφεύγεται το μαύρισμα, η ηλεκτρόλυση, η δερμοαπόξεση, thermage καθώς και η χειρουργική στο πρόσωπο.

Τ΄ αποτελέσματα είναι θεαματικά. Παρατηρείται μία λάμψη, φρεσκάδα, αύξηση της τονικότητας και της ενυδάτωσης του προσώπου.

ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ – ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ

Η κυτταρίτιδα προσβάλλει σχεδόν το 98% του γυναικείου πληθυσμού κυρίως στις μεσογειακές χώρες. Παρουσιάζεται με την όψη φλοιού πορτοκαλιού.

Τα αίτια είναι πολλά κληρονομικότητα, ορμονικοί παράγοντες, κακή κυκλοφορία, διατροφικά, έλλειψη άσκησης και καθιστική ζωή. Συνήθως πρόκειται για ένα συνδυασμό των παραπάνω. Τελευταία διατυπώνεται η άποψη περί βλάβης του δέρματος και συγκεκριμένα αδυναμίας του συνδετικού ιστού. Η κυτταρίτιδα είναι πιο έντονη όταν συγχρόνως υπάρχει και χαλάρωση του δέρματος.

Με την μεσοθεραπεία βελτιώνουμε την κυκλοφορία, διεγείρουμε την λεμφική ροή, ενδυναμώνουμε τον συνδετικό ιστό και διαλύουμε τα λόβια του λίπους.

Η τεχνική που εφαρμόζεται είναι συνάρτηση του σταδίου της κυτταρίτιδας καθώς επίσης και η επιλογή των φαρμάκων. Η κυτταρίτιδα ταξινομείται σε 4 στάδια.
Στάδιο Ι ορατή όταν τσιμπάς το δέρμα.
Στάδιο ΙΙ ορατή όταν είσαι όρθιος.
Σταδιο ΙΙΙ όψη φλοιού πορτοκαλιού.
Στάδιο ΙV ψηλαφητοί όζοι .

Παρατηρείται μείωση της κυτταρίτιδας (εμφανώς καλύτερη όψη του δέρματος), μείωση πόντων, καλύτερη υφή του δέρματος. Η δράση ειναι στοχευμένη.

Skip to toolbar