Λιπόλυση

Η λιπόλυση είναι μία καινοτόμος μη χειρουργική μέθοδος για την εξάλειψη συσσωρευμένου λίπους σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος(κοιλιά, εσωτερικό μηρών, γόνατα, αστράγαλοι, χέρια κ.λ.π.)

 • Before-lipo set1
  After-lipo set1
  ΠΡΙΝlipo set1ΜΕΤΑ 3η ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Στην λιπόλυση για την απομάκρυνση του λίπους χρησιμοποιούμε την φωσφατιδυλοχολίνη η οποία ενίεται σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος. Η θεραπεία γίνεται απο ειδικά εκπαιδευμένο γιατρό με μικρές ενέσεις σχεδόν ανώδυνες που στοχεύουν στο λίπος κάτω από το δέρμα.

 • Before-liposet2
  After-liposet2
  ΠΡΙΝliposet2ΜΕΤΑ 1η ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Η φωσφατιδυλοχολίνη είναι λεκιθίνη που περιέχει δύο μη κορεσμένα οξέα (λινολεικό και άλφα λινολεικό οξύ ) που εξάγονται απο το φυτό  σόγια. Επίσης υπάρχει στον οργανισμό  μας  στις κυτταρικές μεμβράνες και σε υψηλή συγκέντρωση στη μεμβράνη των ηπατοκυττάρων, στα λιποκύτταρα κ.λ.π.
Η φωσφατιδυλοχολίνη έχει την ικανότητα να απομακρύνει το λίπος μόνιμα. Ειναι γνωστη επίσης για την ιδιοτητα της να ελαττώνει την χοληστερόλη και να βελτιώνει το μεταβολισμό. Η λεκιθίνη προφυλάσσει το σώμα από την αποθήκευση λίπους στις περιοχές και βελτιώνει την ικανότητα να καίει λίπος στο σώμα. Δεν αποτελεί εναλλακτική λύση διαιτας ή ασκησης αλλά βοηθά να στοχεύουμε σε περιοχές που δυσκολα βελτιώνονται με την άσκηση ή τη δίαιτα.

 • Before-lipo set3
  After-lipo set3
  ΠΡΝlipo set3ΜΕΤΑ 1η ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Η τεχνική έχει  δοκιμαστεί σε πολλές χωρες  με ικανοποιητικά αποτελέσματα στη λιπόλυση.

 • Before-LIPOSET4
  After-LIPOSET4
  ΠΡΙΝLIPOSET4ΜΕΤΑ 1η ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Ασθενείς  που επιθυμούν να απαλλαγούν από  περισσια λίπους μικρου-μεσαιου μεγέθους εντοπισμένα σε διάφορα σημεία του σώματος αλλά δεν επιθυμούν να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση.
Αντένδειξη : έγκυες, μητέρες που θηλάζουν, αλλεργικοί στη σόγια, καρδιαγγειακά προβλήματα.

Οι ασθενείς μπορούν να γυρίσουν αμέσως  στη δουλειά τους μετά τη θεραπεία, καλό ειναι να αποφύγουν τα  ζεστά ντους και  μπάνια για 8 ώρες μετά τη θεραπεία. Επίσης καλό ειναι να απέχουν από την υπερβολική άσκηση και μασάζ την 1η εβδομάδα μετά τη θεραπεία. Η θεραπεία είναι σχετικά ανώδυνη μπορεί ομως να εμφανίσουν μικρού βαθμού δυσφορία  μετά τα πρώτα  pricks. Επίσης, ήπιο πρήξιμο, ερυθρότητα και αίσθημα καύσους στις περιοχές που έγινε η θεραπεία τα οποία θα υποχωρήσουν σε 4 ημέρες. Εκχυμώσεις στην περιοχή ειναι δυνατόν να εμφανιστούν οι οποίες θα υποχωρήσουν μέσα σε 1 εβδομάδα. Αν ο ασθενής έχει χαμηλό ουδό πόνου καλό θα ήταν να πάρει κάτι ελαφρύ για τον πόνο μετά τη θεραπεία.

Απαιτούνται 1-3 θεραπείες ανάλογα βέβαια το μέγεθος του προβλήματος και στην κάθε περιοχή που προβλέπεται θεραπεία. Αφορά συνολικό κόστος ολης της θεραπείας. Ειναι οικονομικά ανεκτό και για αυτό το λόγο είναι τόσο δημοφιλής σα μέθοδος.

Ειναι σχετικά σύντομη η διαδικασία και απαιτεί 30 λεπτά περίπου.

Τα αποτελέσματα ποικίλουν ανάλογα την ηλικία, τον τύπο δέρματος,το  βάρος και τον τρόπο ζωής.Σε μερικούς τα αποτελέσματα είναι άμεσα ενώ σε αλλους παρατηρείται βαθμιαία αλλαγή σε περίοδο μηνών ή εβδομάδων. Απο τη στιγμή που η λιπόλυση είναι αποτελεσματική στη διάλυση του επιπλέον λίπους και βοηθά  στη μείωση της αποθήκευσης λίπους τα αποτελέσματα είναι  μόνιμα. Επίσης παρατηρείται  βελτίωση της αιματικής ροής και της λεμφικής κυκλοφορίας, απομάκρυνση του ινώδους  ιστού με ορατή μείωση της οψης φλοιού πορτοκαλιού αποτελέσματος που συνδέεται  με την κυτταρίτιδα.

Οι  ασθενείς που ακολουθούν ένα υγιεινό τρόπο ζωής μπορεί να μην χρειαστούν παραπάνω απο 3 θεραπείες και τα αποτελέσματα να είναι μόνιμα. Τα μεσοδιαστήματα των θεραπείων  είναι συνήθως 2-6 εβδομάδες ανάλογα με την ανταπόκριση του ασθενούς στην θεραπεία.

Skip to toolbar