Εμφυτεύματα Υαλουρονικού Οξέος

Τα εμφυτεύματα είναι υλικά που χρησιμοποιούνται για την αύξηση του όγκου του δέρματος. Ο συνδυασμός ιδανικού υλικού και κατάλληλης τεχνικής επιτρέπει πολύ καλή διόρθωση των ελαττωμάτων.

Τα εμφυτεύματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αποκατάσταση ρυτίδων έκφρασης, ρινοχειλικών ρυτίδων, διόρθωση του περιγράμματος των χειλέων και αύξησή τους, ανωμαλίες στο προφίλ του προσώπου, εμβυθισμένες ουλές.

Υπάρχουν εμφυτεύματα από σιλικόνη, κολλαγόνο, υαλουρονικό οξύ, πολυ-1-γαλακτικό οξύ, αυτόλογο λίπος (Isologen, Dermalogen e . t . c .)

Tα εμφυτεύματα είναι ασφαλή εφόσον γίνεται η σωστή επιλογή του υλικού, του ασθενούς και της κατάληλης τεχνικής. Η εφαρμογή θα πρέπει να γίνεται από εξειδικευμένο γιατρό ο οποίος θα προτείνει και το κατάλληλο εμφύτευμα για κάθε περίπτωση. Τα τελευταία χρόνια προτιμούνται εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος. Το υαλουρονικό οξύ είναι ένας πολυσακχαρίτης της εξωκυττάριας ουσίας και πανταχού παρών στο συνδετικό ιστό. Διαρκεί 12 μήνες περίπου.

Στις παρενέργειες περιλαμβάνεται το ερύθημα στην περιοχή, ήπιο οίδημα και μερικές φορές εκχύμωση. Ολα υποχωρούν σε μερικές ημέρες.

Τα εμφυτεύματα μπορεί να συνδυαστουν και με άλλες θεραπείες ( Botox, μεσοθεραπεία κ.λ.π.)

Skip to toolbar